Πέμπτη, 28 Μαρτίου

Απορριμματοφόρα και καφέ κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων στο Δήμο Αγ. Αναργύρων – Καματερού

Απορριμματοφόρα και καφέ κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων στο Δήμο Αγ. Αναργύρων – Καματερού

Με ακόμα 3 σύγχρονα απορριμματοφόρα για τη συλλογή βιοαποβλήτων ενισχύθηκε ο Δήμος Αγ. Αναργύρων – Καματερού από την Περιφέρεια Αττικής, έχοντας συνολικά λάβει 4 απορριμματοφόρα και 920 καφέ κάδους βιοαποβλήτων.

Ο εξοπλισμός ανακύκλωσης διανέμεται στους δήμους της Αττικής με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δήμους και τους πολίτες.

Ο εξοπλισμός παραδόθηκε στον Δήμαρχο Στ. Τσίρμπα από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και Πρόεδρο ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Δ. Τομέα Αθηνών Ανδ. Λεωτσάκο. Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Α. Καΐση, Γ. Νταούτης και ο εντεταλμένος Δ. Σύμβουλος Σ. Κοτσίνης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, παραδίδοντας τον εξοπλισμό, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εποικοδομητική συνεργασία με τον δήμο Αγ. Αναργύρων – Καματερού και αναφέρθηκε στην επιτυχημένη εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση των ποσοστών Ανακύκλωσης μέσω της εφαρμογής του νέου μοντέλου διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Ανέφερε επιπλέον, τα εξής: «Σήμερα συνεχίζουμε την προσπάθεια για την πράσινη Αττική σε ένα δήμο που έχει δείξει ότι με ποιοτικά χαρακτηριστικά προστατεύει το περιβάλλον και ενισχύει την πολιτική της “Πράσινης Περιφέρειας”. Παραδώσαμε τρία υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα βιοαποβλήτων τα οποία, και καφέ κάδους. Πρόκειται για τα απαραίτητα εργαλεία τα οποία θα μας οδηγήσουν σε καλύτερες μέρες σε ό,τι αφορά τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και των βιοαποβλήτων. Θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο, τον Σταύρο Τσίρμπα και τη δημοτική του ομάδα για την μεγάλη προσπάθεια που έχουν κάνει να αλλάξουν τη νοοτροπία στο τομέα αυτό. Ευχαριστώ κα τους δημότες οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια . Προχωράμε».

Ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού Στ. Τσίρμπας δήλωσε: «Ένα από τα πρώτα στοιχήματα που θέσαμε από την αρχή της θητείας μας με την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη τον Γ. Πατούλη ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων των στερεών αποβλήτων, των βιοαποβλήτων και η ανακύκλωση. Η Περιφέρεια Αττικής και ο Γ. Πατούλης σταθερά τα τελευταία χρόνια, μας προμηθεύουν με τον κατάλληλο εξοπλισμό, υπόγειους κάδους και κάδους ανακύκλωσης. Στο πλαίσιο αυτό παραλάβαμε τρία απορριμματοφόρα σήμερα. Ευχαριστούμε για αυτή τη χρήσιμη βοήθεια τον Περιφερειάρχη, τώρα εναπόκειται σε εμάς η λειτουργία τους, η σωστή ενημέρωση προς τους πολίτες και φυσικά η συμμετοχή των πολιτών, που χωρίς αυτή δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα».

Αρέσει σε %d bloggers: