Κυριακή, 21 Ιουλίου

Απεβίωσε ο πρώην δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, Νίκος Ταμπακίδης

Απεβίωσε ο πρώην δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, Νίκος Ταμπακίδης

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Νίκος Ταμπακίδης, ένας άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Νίκος Ταμπακίδης, φυσικός στο επάγγελμα, διετέλεσε για δύο τετραετίες δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και στα τέλη της δεκαετίας του ’80 διευθυντής Περιφερειακών Ραδιοσταθμών της ΕΡΤ. Υπηρέτησε επίσης στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στον τομέα της ποιότητας ζωής.

Ο Νίκος Ταμπακίδης ήταν ένας πραγματικός δάσκαλος για την αυτοδιοίκηση, που ανέδειξε με προτάσεις και δράσεις. Ως δήμαρχος Αγίων Αναργύρων πέτυχε τη μεγαλύτερη υπογειοποίηση σιδηροδρομικού δικτύου που έχει συμβεί μέχρι τώρα στην Αθήνα – από τις Τρεις Γέφυρες στον Πύργο Βασιλίσσης.

Δεν πίστεψε ποτέ, άλλωστε, ότι οι δυτικές συνοικίες της Αθήνας πρέπει να μείνουν πίσω στην κούρσα της ανάπτυξης. Όπως έλεγε συχνά, θεωρούσε την τοπική αυτοδιοίκηση το καλύτερο ταξίδι.

Ο Ταμπακίδης ως δήμαρχος φιλοξένησε δύο φορές με τη βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και για μεγάλο χρονικό διάστημα παιδιά από τη Σερβία κατά τη διάρκεια του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Αρέσει σε %d bloggers: