Δευτέρα, 27 Μαΐου

Αιγάλεω: Πτώση σοβάδων στο 19ο δημοτικό σχολείο

Αιγάλεω: Πτώση σοβάδων στο 19ο δημοτικό σχολείο

Σοβάδες έπεσαν από την οροφή του 19ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς, αφού εκείνη την ώρα οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν βγει από τη σχολική αίθουσα.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω, χθες, Τρίτη 14 Νοεμβρίου, λίγο πριν τη λήξη του σχολικού ωραρίου μεγάλο μέρος της οροφής σε τάξη του σχολείου, αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω στην έδρα και τα μπροστινά θρανία που ευτυχώς ήταν άδεια.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

Μόλις χτες στην συνάντηση που διοργανώθηκε από το Δ.Σ. της ΈΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ με τους διευθυντές των σχολείων μας, έγινε εκτενής αναφορά στα κτηριακά προβλήματα, στην μη συντήρηση και άμεση αποκατάσταση των φθορών των σχολικών κτηρίων και υπήρξε ενημέρωση και συζήτηση για την πτώση σοβάδων και μέρους του ταβανιού σε άλλη σχολική αίθουσα (μουσικής) του 19ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω πέρσι, από την Διευθύντρια κα Ελένη Λόζου, που σημειωτέον είναι από τα νεόκτιστα του Δήμου μας. (Του 2002).

Σήμερα οι γονείς λέμε ΕΥΤΥΧΩΣ που μόλις είχαν βγει οι μικροί μαθητές από την αίθουσα και δεν τραυματίστηκε κανένα παιδί ή εκπαιδευτικός.

Επί σειρά ετών όμως οι γονείς βροντοφωνάζουμε , προς πάσα κατεύθυνση, πως ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα σχολικά κτήρια που στεγάζουν για ώρες της κάθε μέρας τα παιδιά μας,

• ΔΕΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ
• ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΦΘΟΡΕΣ
• ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΟΝΤΑΙ
• ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ

Ως πότε η «τύχη» θα είναι με το μέρος μας ώστε να μην πέφτουν οι τοίχοι και τα ταβάνια στα κεφάλια των παιδιών μας?

Ως πότε οι αρμόδιοι θα κωφεύουν στις εκκλήσεις μας, μη αναλαμβάνοντας τις τεράστιες ευθύνες τους?

Τα επαναλαμβανόμενα γεγονότα εγείρουν ανησυχίες, διεγείρουν το κοινό αίσθημα και ενισχύουν την άποψη ότι υπάρχει, τουλάχιστον, εγκληματική αμέλεια που εκθέτει ανηλίκους και τους εκπαιδευτικούς σε ενδεχόμενο τουλάχιστον σοβαρής σωματικής βλάβης.

Τα εποπτεύοντα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας οφείλουν να διερευνήσουν τα περιστατικά αμέσως, όπως επίσης και η Δικαιοσύνη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΣ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ !

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΩΣ ΕΔΩ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ, ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΑ ΤΩΡΑ!!!

Αρέσει σε %d bloggers: