Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στη Δυτική Αθήνα
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-10-25 10:25:00
0 0

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) συγκάλεσε την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρος Τζόκας, στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας.

 

Ο σκοπός της σύσκεψης ήταν:

1) Ο απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2017-2018

2) Ο σχεδιασμός και η λήψη προληπτικών δράσεων και μέτρων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2018 και

3) Ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Σ.Ο.Π.Π. κ Τζόκας αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την ανταπόκρισή τους ξεκίνησε, κατά την ημερήσια διάταξη, με σύντομη εισήγησή του σχετικά με τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου 2017-2018. Μεταξύ άλλων ο κ.Τζόκας έκανε αναφορά στα αντιπλημμυρικά έργα που είναι σε εξέλιξη, έχουν προγραμματιστεί ή ολοκληρώθηκαν τα τελευταία χρόνια στον Δυτικό Τομέα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο έργο της κατασκευής του συλλεκτηρίου αγωγού όμβριων επί της Λεωφόρου Αθηνών, που εκτελείται με σκοπό να αποφευχθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα που πλήττουν τις περιοχές του Χαϊδαρίου, του Περιστερίου και του Αιγάλεω. Το έργο θα συγκεντρώνει όλα τα νερά που κατεβαίνουν από το Ποικίλο Όρος και θα τα διοχετεύει στον Κηφισό. Αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο της διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς που ολοκληρώθηκε, στο αντιπλημμυρικό Αγίας Βαρβάρας - Γέφυρα Σαράφη και τέλος στα 17 μικρά αντιπλημμυρικά, που είναι σε εξέλιξη σε όλο το Δυτικό Τομέα, προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ περίπου.  Ο κ Τζόκας είπε πως «η ολική αντιπλημμυρική μελέτη για τη Δυτική Αθήνα ύψους 5 εκ. ευρώ και η μελέτη για τη συγκράτηση των νερών του Ποικίλου όρους συμπληρώνουν τον σχεδιασμό για τη Δυτική Αθήνα».

 

Ο κ. Τζόκας συνέχισε την εισήγησή του αναφερόμενος στη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο.  Τόνισε ιδιαίτερα το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δασικές περιοχές, όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός, και κάλεσε τους συναρμόδιους φορείς να συνεργαστούν για την εφαρμογή της σχετικής απόφασης, όταν εκδοθεί, για την αντιπυρική περίοδο του 2018.

 

Για τα θέματα αντιμετώπισης του σεισμικού κινδύνου ο κ Τζόκας έκανε αναφορές στα προληπτικά μέτρα και κυρίως για τον προσεισμικό έλεγχο των κτηρίων, για τους χώρους καταφυγής/καταυλισμού των πολιτών μετά από σεισμό και για την ενημέρωση στα θέματα αυτοπροστασίας των πολιτών. Ενημέρωσε επίσης για τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών και τον κρίσιμο ρόλο των εθελοντών  στην αντιμετώπιση των συνεπειών ενός καταστροφικού σεισμού,.

 

Ο κ Τζόκας έκλεισε την εισήγησή του με αναφορά στη διυπηρεσιακή άσκηση ετοιμότητας για σεισμό «ΤΕΘΡΙΠΠΟΝ ΑΡΜΑ 2018» που θα διεξαχθεί στο Δυτικό Τομέα, στις 2 Μαΐου 2018, την οποία διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής  με την υποστήριξη του Ο.Α.Σ.Π. και με τη συμμετοχή πολλών φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας . Ως συντονιστικό κέντρο της άσκησης έχει επιλεγεί το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου ενώ επεισόδια του σεναρίου θα εξελιχθούν, προσομοιάζοντας πραγματικές συνθήκες σεισμού, στους Δήμους Ιλίου, Πετρούπολης και Αγ. Αναργύρων-Καματερού.

 

Η συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. συνεχίστηκε με τοποθέτηση του νέου Δ/κτή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής κ Αχιλλέα Τζουβάρα και με τις τοποθετήσεις στελεχών της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, εκπροσώπων των Δήμων, της Διεύθυνσης Δασών Δυτικής Αττικής, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, του 2ου και του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, του Α΄Τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής, του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας ΒΑ Αττικής, της Στρατιωτικής Διοίκησης, των Εθελοντικών Ομάδων και άλλων παρευρισκόμενων. Ο διευθυντής του ΕΜΚ της ΕΜΥ, κ Αντώνης Λάλος, αναφέρθηκε στα θέματα της ενημέρωσης και της ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων, για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών των συχνών έντονων καιρικών φαινομένων. Κατα τη συνεδρίαση, επίσης τοποθετήθηκε ο Διοικητής της Π.Υ Αθηνών κ. Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, ο κ. Γρίσπος Αναστάσιος Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Αττικής και ο κ. Παπαφιλίππου Χρήστος, Διοικητής Α τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής.

 

sopp_241018_2.jpg

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by