Σύσκεψη σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των διεκδικήσεων σε βάρος του δημοσίου, στην ευρύτερη περι
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-10-23 14:40:00
0 0

Σύσκεψη μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρου Τζόκα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Οκτώβρη,  μεταξύ αυτοδιοικητικών παραγόντων, σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στις διεκδικήσεις ιδιωτών στην ευρύτερη περιοχή του Ποικίλου Όρους.

Στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις προηγούμενες πρωτοβουλίες του για το θέμα, καθώς και για την αναγκαιότητα εξεύρεσης μόνιμης λύσης, υπέρ του δημοσίου και δασικού χαρακτήρα των εν λόγω  περιοχών.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, όπου με σχεδόν απόλυτη ομοφωνία, κατέληξαν στα εξής:

– Να επανέλθει το ρυμοτομικό της περιοχής της Αγίας Τριάδας στην πρό του 1970 κατάσταση, όπως προκύπτει από την αντίστοιχη απόφαση του Δ.Σ Πετρούπολης, καθώς και από την εισήγηση της Δ/νσης Πολεοδομίας του ΥΠΕΚΑ.

-Να πάρει η κυβέρνηση τις πρωτοβουλίες ώστε το Δημόσιο ουσιαστικά να διεκδικήσει τα απαράγραπτα δικαιώματά του στην περιοχή, παρέχοντας όλα τα μέσα που χρειάζονται,  τεχνικά, και νομοθετικά και νομικά.

-Η Περιφέρεια Αττικής, δια της ΠΕ Δυτικού Τομέα, να συντονίσει όλους του ενδιαφερόμενους, δήμους – φορείς – κατοίκους των περιοχών – προκειμένου να δημοσιοποιηθεί όλο το θέμα στους άμεσα ενδιαφερόμενους αλλά και στο σύνολο των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας. Το Ποικίλο Όρος εξάλλου είναι ένας από τους λιγοστούς πνεύμονες πρασίνου της πολύπαθης και υποβαθμισμένης αυτής περιοχής.

–  Ο κοινός μας αγώνας για τη διατήρηση του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα της περιοχής πρέπει να ενταθεί και να τελεσφορήσει. Για το λόγο αυτό, θα ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον ευρεία σύσκεψη αυτοδοιηκητικών, υπηρεσιακών παραγόντων και κυβερνητικών στελεχών,  φορέων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στις περιοχές, πολιτών, ώστε να συναποφασιστούν τα επόμενα στάδια, προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός μας στόχος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου Παναγιώτης Λύκος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δυτικού Τομέα Νικολέτα Δανιά και Κατερίνα Κρητικού, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Περιστερίου Νίκος Ζούτσος και Βασίλης Μουκουβίνας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πετρούπολης Νίκος Σακούτης, Κώστας Ζαχαράκης, Θοδωρής Λάππας, Ευθύμιος Μπορνάς και Κατερίνα Πατρικίου.

 

 

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by