H Περιφέρεια Αττικής αναβαθμίζει τον οδικό φωτισμό
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2021-12-05 15:00:00
0 0

Η Περιφέρεια Αττικής τοποθετεί 23.790 φωτιστικά LED στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της, στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση και αναβάθμιση του οδοφωτισμού των κύριων οδικών αξόνων της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 36.949.172,56 € .

 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το οποίο διαμορφώθηκε υπό το συντονισμό του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του αρμόδιου Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Μητροπολιτικών Υποδομών, Χωρικού Σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικών Έργων Θ. Κατσιγιάννη, οι εργασίες τοποθέτησης από την Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών Περιφέρειας Αττικής θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021.

 

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο Γ. Πατούλης  δήλωσε ότι «στόχος της Περιφέρειας Αττικής είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στις κεντρικές οδικές αρτηρίες αρμοδιότητας της. Επιπλέον επιτυγχάνονται σημαντικά οφέλη και σε επίπεδο κόστους. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρμοδίων θα μπορούν να εξοικονομηθούν σε ετήσια βάση πάνω από 1,5 εκ. ευρώ, χρήματα τα οποία θα μπορούν αν αξιοποιηθούν σε άλλες ανάγκες προς όφελος των πολιτών».

 

Συγκεκριμένα τα 23.790 φωτιστικά LED θα τοποθετηθούν στις σημαντικότερες λεωφόρους της Αττικής όπως Λ. Κηφισού, Ποσειδώνος, Κηφισίας, Μεσογείων , Βουλιαγμένης, Αλίμου, Κατεχάκη, στις οδούς πέριξ του κέντρου της Αθήνας όπως Πανεπιστημίου, Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Πειραιώς κ.α.

 

Κεντρικοί στόχοι είναι:

 

- Η εξοικονόμηση ενέργειας (υπολογίζεται εξοικονόμηση 65% σε σχέση με τα συμβατικά φωτιστικά Νατρίου που χρησιμοποιούνται σήμερα)

- Η μείωση του κόστους λειτουργίας (υπολογίζεται σε 1.5 εκ € το έτος)

- Η μείωση των απαιτήσεων συντήρησης (τα υφιστάμενα φωτιστικά σώματα απαιτούν αλλαγή λαμπτήρων κάθε 1 έτος ενώ τα φωτιστικά σώματα LED λειτουργούν απρόσκοπτα για περίπου 100.000 ώρες δηλαδή για 5-7 έτη),

- Η βελτίωση της ποιότητας του φωτισμού (μείωση φαινομένων θάμβωσης, αυξημένη λαμπρότητα) που αντανακλάται σε ασφαλέστερη οδήγηση κατά τις νυχτερινές ώρες,

- Η αναβάθμιση της αισθητικής του αστικού περιβάλλοντος και η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος αφού τα φωτιστικά led είναι φιλικότερα προς το περιβάλλον από τα υφιστάμενα φωτιστικά Νατρίου (δεν περιέχουν επικίνδυνα συστατικά και ανακυκλώνονται ευκολότερα)

 

Επίσης τα φωτιστικά θα είναι πλήρως ελεγχόμενα μέσω συστήματος τηλεδιαχείρισης δηλαδή σε πραγματικό χρόνο θα λαμβάνονται στοιχεία αναφορικά με την κατάσταση των φωτιστικών (λειτουργία , κατανάλωση, δυνατότητα dimming κ.λπ) και θα φέρουν και όλες τις απαιτούμενες υποδομές συνδεσιμότητας για να συνδεθούν σε δίκτυο εφαρμογών έξυπνης πόλης.

 

Το χρονοδιάγραμμα της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής ορίζει την έναρξη των εργασιών για το έργο εγκατάστασης φωτιστικών τύπου LED στη λεωφόρο Ποσειδώνος την ερχόμενη Δευτέρα 06/12/2021 κατά τις ώρες 22.00 έως 6.00 της επομένης, ενώ στη λεωφόρο Κηφισίας θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 09/12/2021.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by