Η κόκκινη Υπερσελήνη που ηλέκτρισε τον πλανήτη
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-09-28 11:15:00
0 0

Από τη Λατινική Αμερική μέχρι την Ινδία, περνώντας από την Ευρώπη και την Αφρική, εκατομμύρια άνθρωποι απόλαυσαν την περασμένη νύχτα το θέαμα μίας Σελήνης μεγάλης και λαμπρής, βαμμένης στο κόκκινο χρώμα, ένα "ώριμο βερύκοκο" για ορισμένους, ένα "ρουμπίνι", για άλλους.

Για λίγο περισσότερο από μία ώρα, από τις 02.11 GMT, η Σελήνη βρέθηκε στην περίγειο, στην κοντινότερη απόστασή της από την Γη και εμφανίσθηκε 30% πιο λαμπρή και 14% πιο μεγάλη.

Επιπλέον, η Γη ευθυγραμμίστηκε την χθεσινή νύκτα με τη Σελήνη και τον Ήλιο, δίνοντας μία θεαματική ολική έκλειψη. Οι λίγες ακτίνες του Ηλίου που η Γη άφησε να περάσουν έδωσαν τη Σελήνη το έντονο κόκκινο χρώμα που τη συνόδευσε σε όλη την εξέλιξη του φαινομένου.

Φωτογραφίες από τη Γαλλία, την Αργεντινή, τις ΗΠΑ μαρτυρούν ότι το φαινόμενο έγινε ορατό σε ολόκληρη την εξέλιξή του στις περιοχές αυτές του πλανήτη όπου ο ουρανός ήταν καθαρός. Στη Νέα Υόρκη άνθρωποι βγήκαν στις πλατείες και τα πεζοδρόμια προσπαθώντας να απαθανατίσουν με τα κινητά τους την κόκκινη Σελήνη.

Το φαινόμενο δεν ήταν ορατό στις μεγάλες πόλεις της Ινδίας, όμως στο βορειο-ανατολικό τμήμα της χώρας ερασιτέχνες κατόρθωσαν να το παρακολουθήσουν με τα τηλεσκόπιά τους.

Η κόκκινη Σελήνη συνοδεύτηκε από τον φόβο της Αποκάλυψης για τους Μορμόνους, βάσει των προβλέψεων κάποιου συγγραφέα, όμως η εκκλησία τους εξέδωσε για την περίσταση καθησυχαστική ανακοίνωση.

Για τους μικρότερους των 33 ετών, ήταν η πρώτη ευκαιρία να δουν "την Υπερπανσέληνο", Η τελευταία φορά που συνδυάστηκε η υπέρλαμπρη σελήνη και μία ολική έκλειψη ήταν το 1982 και, σύμφωνα με τη NASA, η επόμενη θα είναι το 2033.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by