Δρακόντειοι νόμοι κατά του καπνίσματος στη Γαλλία
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-09-29 10:25:00
0 0

Μπορεί την εποχή της Μπριζίτ Μπαρντό και του Ζαν Πoλ Μπελμοντό, το τσιγάρο να ήταν συνώνυμο του γαλλικού μυστηρίου, σήμερα όμως οι Γάλλοι προχωρούν στην εφαρμογή αυστηρών αντικαπνιστικών νόμων.

Στα πακέτα των τσιγάρων, θα σβηστούν οι μάρκες και θα υπάρχουν τεράστιες ετικέτες, που θα προειδοποιούν για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, καθώς και φωτογραφίες με άρρωστα όργανα των καπνιστών.


Επίσης, οδηγοί και συνεπιβάτες που θα καπνίζουν μπροστά σε παιδιά κάτω των 12 ετών, θα πληρώνουν πρόστιμο.

Τα μέτρα αυτά θα ισχύουν από το 2016.

Στόχος είναι να σταματήσουν οι νέες γενιές να εθίζονται στο τσιγάρο και σε σαράντα χρόνια να μην καπνίζει κανείς στη Γαλλία.

Σήμερα στη Γαλλία, καπνίζει ένας στους τρεις ενήλικες, ενώ το τσιγάρο σκοτώνει έναν στους δύο καπνιστές.

"Δεν μπορούμε να δεχθούμε το γεγονός ότι ο αριθμός των θανάτων που προκαλούνται από το κάπνισμα στη Γαλλία αντιστοιχεί με τον απολογισμό ενός αεροπορικού δυστυχήματος κάθε μέρα με 200 επιβάτες" δήλωσε η υπουργός Υγείας Μαρισόλ Τουρέν.

Να σημειωθεί ότι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει απαγορέψει τις μάρκες τσιγάρων είναι η Αυστραλία. Παρόμοια μέτρα όμως τώρα σκέφτονται να υιοθετήσουν Βρετανία και Ιρλανδία.

Οι καπνοβιομηχανίες, από την πλευρά τους, απειλούν τη γαλλική κυβέρνηση με μηνύσεις, αν σβήσει τις ετικέτες που αναγράφουν την μάρκα τους, καθώς κάτι τέτοιο αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Παράλληλα, οργανώσεις καπνιστών απειλούν με διαδηλώσεις, ενώ ορισμένοι κεντροδεξιοί πολιτικοί αντιτίθενται στη διάταξη "όχι τσιγάρο μπροστά στα παιδιά", λέγοντας ότι "οι αστυνομικοί θα είναι καλύτερα να κυνηγούν τους εγκληματίες και όχι τους καπνιστές".

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια οι τιμές των τσιγάρων έχουν διπλασιαστεί και σήμερα στη Γαλλία ένα πακέτο στοιχίζει 7 ευρώ.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by