Αποξήλωση εναέριων Γραμμών Μεταφοράς Υψηλής Τάσης από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων–Καματερού
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2020-11-11 15:35:00
0 0

Στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση επί της επίκαιρης ερώτησης προς το  Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας με θέμα  «Μείζον ζήτημα η αποξήλωση των εναέριων Γραμμών Μεταφοράς Υψηλής Τάσης από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και αντικατάσταση τους με υπόγεια καλώδια Υ.Τ», τοποθετήθηκε η βουλευτής Β2 Δυτ. Τομέα Αθήνας του Κινήματος Αλλαγής, κα Νάντια Γιαννακοπούλου και  τόνισε:

 

«Σήμερα με την επίκαιρη ερώτηση που συζητάμε θέλω να σας τονίσω ένα μείζον ζήτημα, το οποίο ταλανίζει, απασχολεί, προβληματίζει τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας και ιδιαίτερα, τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Αγίων Αναργύρων, και έχει να κάνει με την έκκληση, την οποία έχουν κάνει επανειλημμένως προς την πολιτεία για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει από την ύπαρξη των εναέριων γραμμών υψηλής τάσης. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ένας έντονος κίνδυνος. Και είναι αυτό που ζητούν, καθώς υπάρχουν μελέτες και μετρήσεις, οι οποίες έχουν διενεργηθεί και δείχνουν ότι τα μεγέθη της έντασης των ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας κυμαίνονται σε ορισμένα σημεία του απλά πυκνοκατοικημένου ιστού, όχι πλησίον του ορίου, αλλά κάποιες φορές αρκετά πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, τα οποία έχουν τεθεί από τους σχετικούς κανονισμούς προστασίας και συγκεκριμένα από τις Οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

 

Το ερώτημα στο οποίο ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας δεσμεύτηκε να απαντήσει είναι το εξής: «Εμείς θέλουμε να μας δώσετε μία σαφέστατη εικόνα για τα μέτρα τα οποία προτίθεστε να λάβετε προκειμένου να εξασφαλιστεί η προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής. Θα θέλαμε να μας πείτε, τι πρόκειται να κάνετε με της υπογειοποιήσεις. Να μας πείτε αν θα τις εντάξετε στα προγράμματα τα οποία υπάρχουν από τον ΑΔΜΗΕ. Και γενικά, θέλουμε να μας πείτε, πώς πιστεύετε ότι θα αντιμετωπιστεί η παρούσα κατάσταση.»

 

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε και δεσμεύθηκε ότι: «Ο ΑΔΜΗΕ έχει εντάξει στο δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξής του την υπογειοποίηση των δύο πρώτων γραμμών, δηλαδή των γραμμών μεταφοράς Ρουφ-Αλιβερίου και Χαλκηδόνας-Αλιβερίου και συγκεκριμένα για το τμήμα από τον υποσταθμό Χαλκηδόνας έως το τμήμα της Αττικής Οδού, μήκους 4 χιλιομέτρων το καθένα. Ο ορίζοντας υλοποίησης των υπογειοποιήσεων αυτών είναι το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η αποξήλωση των αντίστοιχων επίγειων τμημάτων των γραμμών μεταφοράς.»

 

Κε Υπουργέ, οφείλουμε να ακούσουμε τα αιτήματα της εποχής μας και να μην μείνουμε προσκολλημένοι σε τακτικές του παρελθόντος.

 

Στη δευτερολογία της, η κα Γιαννακοπούλου δεν παρέλειψε αναγκάσει τον Υφυπουργό να δεσμευτεί το εξής: «Γι’ αυτό επιμένουμε και γι’ αυτό ζητούμε να υπάρχει μία άμεση λύση του συγκεκριμένου προβλήματος, το οποίο, ναι, δεν αμφιβάλλει κανείς βεβαίως, ότι είναι ένα πρόβλημα το οποίο χρονίζει, όμως κάποια στιγμή πρέπει να υλοποιηθεί και κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να γίνει έργο αυτό το οποίο ζητούμε: η υπογειοποίηση των συγκεκριμένων γραμμών».

 

Τέλος, δεσμεύτηκε η ίδια ότι: «Εμείς θα είμαστε εδώ πέρα να ελέγχουμε την πορεία του συγκεκριμένου έργου, γιατί είναι ένα ζήτημα πρώτιστης, πρωταρχικής σημασίας για τους κατοίκους των Αγίων Αναργύρων, για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας, που γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, ως αρμόδιος Υπουργός ότι έχει μία τρομερή περιβαλλοντική επιβάρυνση με κάθε τρόπο, είτε με το ΧΥΤΑ Φυλής είτε με πολλά ακόμη.»

 

Σταματήσετε να αντιμετωπίζετε τη Δυτική Αθήνα και τους κατοίκους της, τους πολίτες της σαν πολίτες μιας δεύτερης κατηγορίας και επιτέλους, να βάλετε σοβαρές προτεραιότητες, όσον αφορά την υγεία τους, όσον αφορά την περιβαλλοντική αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας και τα λόγια να γίνουν πράξη, κύριε Υπουργέ.

 

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by