Έργα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πετρούπολης
Κατηγορία : Περιστέρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-10-25 12:10:00
0 0

Ο Αντιπεριφερειάρχης του Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρος Τζόκας, ολοκληρώνοντας τον κύκλο επισκέψεών του στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας, επισκέφτηκε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή λίγο πριν τη δημοπράτηση στην Πετρούπολη,  και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε με το Δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο και υπηρεσιακούς παράγοντες, τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου,  τον παιδικό σταθμό στο Ο.Τ 914, του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή.

Tzokas_Simos_2

Επίσης, επισκέφτηκε το Καμίνι, ένα μνημείο της σύγχρονης βιομηχανικής  ιστορίας, το οποίο και πρόκειται να αποκατασταθεί και αξιοποιηθεί με πόρους της Περιφέρειας, καθώς και περιοχές της Αγίας Τριάδας, όπου πρόκειται να ανακατασκευαστούν δρόμοι από μπετόν με έντονη κατωφέρεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, μετά τις παραπάνω επισκέψεις και από τη συζήτηση που έγινε στο γραφείο του Δημάρχου, παρουσία Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων και αφορούσε στην πορεία των έργων που έχουν ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία  των έργων, και για τον προγραμματισμό των υπολοίπων.

Tzokas_Simos_3

Σημειώνουμε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους της πόλης και άμεσα θα ξεκινήσουν οι αποκαταστάσεις ζημιών από πλημμύρες καθώς και αποτρεπτικές επεμβάσεις που θα αντιμετωπίσουν νέα πιθανά φαινόμενα.

Επίσης, εξέφρασε για μια ακόμη φορά  την πρόθεσή του να ενταχθούν άμεσα  οι ώριμες μελέτες του Δήμου που αφορούν σε έργα υποδομής και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, στο νέο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.

Τέλος, ο κ. Τζόκας σε αναφορά του δημάρχου κ. Σίμου για το λατομείο Μουσαμά και το ΧΥΤΑ Φυλής, επανέλαβε για πολλοστή φορά, (όπως επανειλημμένως έχει κάνει τόσο σε συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και σε άρθρα – συνεντεύξεις του ότι:

«Οι χωροθετήσεις των ΧΥΤΥ αν και ακολουθούν τη ΣΜΠΕ θα πρέπει να καταγραφούν και να οριστικοποιηθούν. Ο ν. 3164|2003 προχωρεί σε κάποιες χωροθετήσεις αλλά από τότε μέχρι τώρα έχουν αλλάξει πολλά στους χώρους αυτούς και θα πρέπει να επανεξεταστούν ένας – ένας με τη δέουσα προσοχή και ευθύνη. Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να αποκλειστεί το λατομείο του Μουσαμά, επειδή έχει τελείως διαφοροποιηθεί ο χώρος από το 2003. Εξάλλου, δεν έχει αναφερθεί το λατομείο του Μουσαμά σε καμία ανακοίνωση ή απόφαση της Περιφέρειας ή του ΕΔΣΝΑ».

Συνέχισε, λέγοντας ότι: «επιμένουμε στην κατά προτεραιότητα χρηματοδότηση των δράσεων διαλογής στην πηγή, στη σαφή εξαίρεσητης καύσης ως διαδικασίας τελικής διάθεσης, στον  προσδιορισμό των χωρικών ενοτήτων εντός των οποίων θα χωροθετηθούν οι αποκεντρωμένες μονάδες επεξεργασίας υπολειμματικών σύμμεικτων απορριμμάτων και οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων. Οι ενότητες θα προσδιορίζονται με χωροταξικά και λειτουργικά κριτήρια και θα αντιστοιχούν σε ομάδες όμορων Δήμων, με βάση το κριτήριο της δίκαιης κατανομής τους στο λεκανοπέδιο και της εγγύτητας για την μείωση των αναγκαίων μεταφορών και των ΣΜΑ. Είναι δε αυτονόητο, ότι πρέπει να τεθεί χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής και την απομάκρυνση του αποτεφρωτήρα υγειονομικών αποβλήτων».

 

 

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by