Συνάντηση Π. Κουρουμπλή με τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας
Κατηγορία : Α.Σ.Δ.Α. / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-12-26 09:00:00
0 0

Στο Περιστέρι και συγκεκριμένα στο ΚΥΒΕ βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής μαζί με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μπαλάφα.

Εκεί του υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Περιστερίου και Πρόεδρος του ΑΣΔΑ Ανδρέας Παχατουρίδης μαζί με τους υπόλοιπους επτά Δημάρχους που ανήκουν στον ΑΣΔΑ.

Κατά τις τοποθετήσεις τους όλοι οι Δήμαρχοι εξέθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στη Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και στους Δήμους τους ειδικότερα.

Τα προβλήματα στα οποία αναφέρθηκαν αφορούσαν τους μειωμένους οικονομικούς πόρους, την σοβαρή έλλειψη προσωπικού και την ανεπαρκή αντιπλημμυρική προστασία που κατά την έξαρση φυσικών φαινομένων γίνεται η αιτία για τεράστιες ζημιές, ακόμα και απώλειες ανθρώπων.

Ο κ. Κουρουμπλής, παίρνοντας τον λόγο, επεσήμανε την άνιση και δυσανάλογη κατανομή πόρων που γινόταν μέχρι σήμερα, τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στις προσλήψεις.

Υπογράμμισε την ανάγκη να λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος κάθε Δήμου για την κατανομή χρημάτων και προσωπικού, αλλά και την ανάγκη για αποκέντρωση, κάτι, που όπως είπε, θα αποτελέσει κεντρικό στόχο του Υπουργείου.

Διαβεβαίωσε ότι θα έρθει άμεσα σε επικοινωνία με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα άπτονται της αρμοδιότητας του εν λόγω Υπουργείου, καθώς και με τον αρμόδιο Υφυπουργό σε θέματα ΕΣΠΑ.

Πρόσθεσε ότι όραμα αυτής της Κυβέρνησης είναι η Πολυεπίπεδη Αποκέντρωση, η επαναθεσμοποίηση, δηλαδή, με τα νέα δεδομένα και τις προτάσεις που υποβάλλονται.

Κατά τη συνάντηση, επίσης, έγινε συζήτηση για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Συγκεκριμένα, τέθηκε το θέμα αντιμετώπισης του θεσμικού και οικονομικού προβλήματος σχετικά με την διαχείριση και λειτουργία του Πάρκου.

Ο Υπουργός και ο Υφυπουργός ΕΣ.Δ.Α. ενημερώθηκαν για το θεσμικό και διοικητικό κενό που υπάρχει, καθώς και για τα οικονομικά προβλήματα.

 Ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας

Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Υπουργού, όπως ρητώς διαβεβαίωσε ο ΑΣΔΑ, δεν κλήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας κ. Σπύρος Τζόκας.

Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη τόνισαν:

«Ελπίζουμε ότι ο αποκλεισμός αυτός δεν έχει σκοπιμότητα και οφείλεται σε αβελτηρίες και έλλειψη συντονισμού.
Επαναλαμβάνουμε ότι τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας είναι τεράστια και μπορούν να επιλυθούν με τη συνολική προσπάθεια όλων , της Κυβέρνησης και της Α’θμιας και Β’θμιας Αυτοδιοίκησης. Ενέργειες συνεπώς, σαν την προαναφερθείσα συνάντηση, δεν κατατείνουν προς αυτή την κατεύθυνση και δεν συμβάλλουν στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.»

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by