Αιγάλεω: Ξεκίνησε η ανάπλαση των περιφερειακών οδών του Άλσους
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-11-07 12:25:00
0 0

Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 ξεκίνησε το έργο ανάπλασης των περιφερειακών οδών και των εισόδων του Άλσους Αιγάλεω προϋπολογισμού μελέτης 6.000.000€, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής της σύμβασης στις 17/10/2018.

Το έργο αυτό εντάσσεται στο σχεδιασμό της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής στην πόλη.

Η υλοποίηση του έργου θα διευκολύνει καθημερινά εκατοντάδες αθλούμενους και περιπατητές γύρω από το Άλσος, αλλά και την προσβασιμότητα των φοιτητών από και προς το κέντρο της πόλης και τους σταθμούς του μετρό, πεζή ή με ποδήλατο.

Το έργο περιλαμβάνει ανάπλαση-διαμόρφωση πεζοδρομίων με ψυχρές πλάκες 27.952 τμ με όλες τις απαραίτητες προβλέψεις για ράμπες ΑΜΕΑ, οδηγό τυφλών, εσοχές κάδων απορριμμάτων, διαβάσεις πεζών κ.λπ., την αντικατάσταση των φωτιστικών με LED, την ενίσχυση του υφιστάμενου πρασίνου και την αντικατάσταση του δικτύου άρδευσης, την κατασκευή ποδηλατοδρόμου 3.905 τμ και θέσεων στάθμευσης 3.522 τμ, την ανακατασκευή ασφαλτικού οδοστρώματος 25.456 τμ και την εγκατάσταση του αναγκαίου αστικού εξοπλισμού.

Επίσης, συμπεριλαμβάνει την ανακαίνιση των περιμετρικών εισόδων του Άλσους, την ανακατασκευή πίστας Skateboard 1.175 τμ και ποδηλατοδρόμου 260 τμ και τη δημιουργία δύο πράσινων σημείων (Γωνίες Ανακύκλωσης) επιπέδου γειτονιάς.

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2020 και υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Τέλος, σημειώνεται ότι η προετοιμασία του έργου ξεκίνησε το 2016 και η μελέτη ολοκληρώθηκε και στάλθηκε στην Περιφέρεια Αττικής στις 28/7/2016, ενώ η δημοπρασία του έγινε τον Ιανουάριο του 2018.

 

aigaleo_perifereiakoi-alsous-2.jpg

 

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by