Αιγάλεω: «Το σωματείο εργαζόμενων του δήμου σιωπά στις απολύσεις των συμβασιούχων»
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-06-10 11:45:00
0 0

Επιστολή από την Αγωνιστική Δράση εργαζομένων με stage, διαβαστε αναλυτικά:

Με Θλίψη διαπιστώνουμε ότι ο δήμος Αιγάλεω, έχει αναδειχτεί σε Πρωταθλητή της άσκησης των ενδίκων μέσων εναντίον αποφάσεων που δικαιώνουν τους εργαζόμενους.

Η Θλίψη μας γίνεται μεγαλύτερη όταν διαπιστώνουμε ότι το σωματείο εργαζόμενων του δήμου Αιγάλεω και ο πρόεδρος του κ. Άγγελος Χατζηαποστόλου συναινούν με την στάση τους σε αυτές τις αντεργατικές πρακτικές.

Όλα αυτά συμβαίνουν επί διοικήσεως του "Αριστερού" δήμαρχου που εκλέχτηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρη Μπίρμπα.

Ο δήμαρχος, Δημήτρης Μπίρμπας, ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του, απέδειξε πως όχι μόνο δε στέκεται δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων για δουλειά αλλά βρίσκεται και απέναντί τους.

Φαίνεται ότι η ανάληψη της δημαρχιακής εξουσίας  έκανε τον δήμαρχο του Αιγάλεω να συναγωνίζεται τους μνημονιακούς υπουργούς   στο ποιος θα δώσει τα καλύτερα διαπιστευτήρια εφαρμόζοντας πλήρως τις αντεργατικές πολιτικές της ευρωπαϊκής ένωσης και του κεφαλαίου.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Αιγάλεω (ΣΥΡΙΖΑ)  απέλυσε μια εργαζόμενη μητέρα με σειρά συμβάσεων stage,που εργάζεται στο “Βοήθεια στο Σπίτι” η οποία δικαιώθηκε πρωτόδικα, αλλά η δημοτική αρχή άσκησε έφεση στην δικαστική απόφαση και την απέλυσε.
“Η διοίκηση θα ασκεί από εδώ και στο εξής ένδικα μέσα",όπως κυνικά δήλωσε ο δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αιγάλεω.

Με αυτόν τον τρόπο η  δημοτική αρχή του Δήμου Αιγάλεω εναρμονίζεται με τους μνημονιακούς νόμους και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τσαλαπατούν βασικά δικαιώματα και διεκδικήσεις των εργαζομένων, που στηρίζουν την απαγόρευση των προσλήψεων και την υποστελέχωση δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών.

Αποκαλύπτεται η υποκρισία όσων όλο το προηγούμενο διάστημα έταζαν σε κατηγορίες εργαζομένων που απολύθηκαν από τις κυβερνητικές πολιτικές ότι θα τους επαναπροσλάβουν και τώρα που μπορούν να το κάνουν φανερώνουν τις πραγματικές τους προθέσεις και τους απολύουν.

Στην περίπτωση της συναδέλφου συμβασιούχου  προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι  ή διοίκηση του σωματείου  των εργαζόμενων του δήμου Αιγάλεω ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, πόσο μάλλον να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις ενέργειες της δημοτικής αρχής.

Είναι απορίας άξιο , γιατί το σωματείο των εργαζόμενων του δήμου "σφυρίζει αδιάφορα" την στιγμή που έχει ξεσπάσει σάλος για την ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ  απόφαση για τα χρονικά του δήμου Αιγάλεω που είναι η άσκηση έφεσης-απόλυση σε εργαζόμενη μητέρα με σοβαρά προβλήματα υγείας;

Μήπως  ασκείται έφεση και απολύεται η συγκεκριμένη συνάδελφος επειδή δεν έχει σύζυγο συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ ή "άκρες" με το κυβερνών κόμμα;

Τι γινόταν σε παρόμοιες περιπτώσεις συμβασιούχων που  είχαν δικαιωθεί με πρωτόδικες αποφάσεις στο παρελθόν;

Αληθεύει ότι ο σημερινός πρόεδρος κ. Χατζηαποστόλου Άγγελος είχε διαβεβαιώσει την συνάδελφο ότι  το σωματείο θα βγάλει ανακοίνωση-συμπαράσταση και μέχρι στιγμής δεν το έχει πράξει;

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση του σωματείου εργαζόμενων του δήμου Αιγάλεω, που  στα λόγια "διαφωνεί" με τις αποφάσεις του δήμαρχου ενώ στην πραγματικότητα με την ένοχη σιωπή του  συμφωνεί στην υλοποίηση των ενδίκων μέσων και της απόλυσης της συναδέλφου συμβασιούχου.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by