Ν. Σαράντης: «Αναγκαίο κακό» η διαχείριση των διαθεσίμων από την ΤτΕ
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-04-22 20:20:00
0 0

Δήλωση του Δημάρχου των Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Νίκου Σαράντη, με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία μεταφέρονται ταμειακά διαθέσιμα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος:

Η υποχρεωτική κατάθεση των διαθεσίμων των ΟΤΑ σε λογαριασμούς διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδας είναι αναμφισβήτητα μια μη ευνοϊκή  εξέλιξη για τους Δήμους. Δικαιολογημένα προκαλεί φόβους για την εκτέλεση των Προϋπολογισμών μας και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών μας.

Θεωρώ όμως ότι πρέπει να δούμε την απόφαση αυτή της κυβέρνησης μέσα στο πλαίσιο των συνολικών αναγκών της χώρας και ακόμη πιο συγκεκριμένα μέσα στο πλαίσιο της κρίσιμης διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ανταπόκριση του δημοσίου στις δανειακές υποχρεώσεις του  και η επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας με τους εταίρους είναι  προϋπόθεση για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας κάθε τομέα της διοίκησης, φυσικά και της Αυτοδιοίκησης.

Όλοι οι Δήμαρχοι γνωρίζουμε τα σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην αντίθετη περίπτωση, προβλήματα ακόμη και για τη μισθοδοσία των εργαζόμενων μας και τις δομές. Και ακριβώς επειδή τα γνωρίζουμε, πιστεύω ότι πρέπει να τοποθετηθούμε και σήμερα όπως και στο παρελθόν με υπευθυνότητα.

Εφόσον λοιπόν τηρηθούν στο ακέραιο οι διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργού κ. Μάρδα και δεν υπάρξει πρόβλημα στην αποπληρωμή των ταμειακών υποχρεώσεων των ΟΤΑ σε εργαζόμενους και προμηθευτές, η συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης μπορεί να θεωρηθεί «αναγκαίο κακό». Για να αποφύγουμε τα χειρότερα, όπως κάθε συμπατριώτης μας ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης επιθυμεί.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by