Αγία Βαρβάρα: Συνάντηση Γ. Καπλάνη με την Υφυπουργό Οικονομικών
Κατηγορία : Αγία Βαρβάρα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-11-29 13:45:00
0 0

Τη νέα Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, θέτοντας πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν τόσο την περιουσία του Δήμου όσο και τις περιουσίες μεγάλου αριθμού δημοτών.

 

Σε ότι αφορά το Δήμο ζητήθηκε από την Υφυπουργό, ως αρμόδια, η πλήρη παραχώρηση σημαντικών ακινήτων που ως σήμερα έχουν παραχωρηθεί κατά χρήση στο Δήμο.

 

Πρόκειται για τα 14 ισόγεια καταστήματα που λειτουργεί το Κέντρο Φιλίας και Αλληλεγγύης , τα 34.000 τ.μ που έχει διαμορφωθεί το Άλσος Μητέρας, η έκταση 10.055 τ.μ  όπου λειτουργούν σήμερα ο Βρεφονηπιακός Σταθμός  «Δημήτρης Παντελιάδης», το Κλειστό Γυμναστήριο «Νίκης 2ου Λυκείου», το ΚΗΦΗ, και η έκταση των 11,390 στρεμμάτων  στα «Ριμινίτικα» μέσα στα οποία ήδη λειτουργούν αθλητικές εγκαταστάσεις.

 

Επίσης ζητήθηκε η παραχώρηση και νέων ακινήτων, που το Δημόσιο εμφανίζεται ως φερόμενος ιδιοκτήτης, τα οποία είναι τα ακόλουθα: έκταση εμβαδού 543 τ.μ. και έκταση εμβαδού 532 τ.μ. επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου, επίσης έκταση εμβαδού 1995 τ.μ. και εμβαδού 4098 τ.μ. στη θέση «Κακοσούλι». Η θετική εξέλιξη των παραπάνω αιτημάτων θα δώσει τη δυνατότητα μέγιστης αξιοποίησης των χώρων προς όφελος της πόλης και των δημοτών.

 

Σε ότι αφορά το μεγάλο αριθμό δημοτών που από το Ελληνικό Δημόσιο αμφισβητείται η κυριότητα των οικοπέδων τους στα πλαίσια της σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου ο Δήμαρχος τόνισε προς την Υφυπουργό ότι οι δημότες ασκούσαν όλες τις πράξεις κυριότητος, νομής και κατοχής μέχρι σήμερα χωρίς καμία αμφισβήτηση της κυριότητας επί των ακινήτων τους. Οι διεκδικητικές ενέργειες του Ελληνικού Δημοσίου έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στους θιγόμενους συμπολίτες μας και ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Υφυπουργού ώστε να δοθεί οριστική λύση και να σταματήσει  η ταλαιπωρία των εμπλεκομένων ιδιοκτητών.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by