Αγία Βαρβάρα: Επίσκεψη μαθητών του 1ου Γυμνασίου στο Γ ΚΑΠΗ
Κατηγορία : Αγία Βαρβάρα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-03-28 15:30:00
0 0

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» όπου συμμετέχει το 1ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας, μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν εχθές 27 Μαρτίου το Γ΄ΚΑΠΗ  Αγίας Βαρβάρας.

 

Οι μαθητές θέλησαν ενόψει του Πάσχα να θυμηθούν και να τιμήσουν τους ηλικιωμένους προσφέροντας τους πασχαλινές κάρτες και κουλούρια που έφτιαξαν μόνοι τους.

 

Τους μαθητές υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ανδρέας Λεωτσάκος, ο οποίος και τους ενημέρωσε για τις υπηρεσίες και τα προγράμματα του Δήμου που απευθύνονται στην Τρίτη Ηλικία ενώ συζήτησε μαζί τους και άλλες ευκαιρίες κοινωνικής συμμετοχής των νέων στην τοπική ζωή μέσα από δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, φροντίδας των ζώων και προώθηση της φιλοαναγνωσίας στην πόλη.

 

Η συνάντηση των παιδιών με τους ηλικιωμένους ήταν πολύ συγκινητική για όλους. Οι ηλικιωμένοι ευχαρίστησαν τα παιδιά για την προσφορά τους και συζήτησαν μαζί τους γύρω από το πως αυτές τις μέρες του Πάσχα και οι ηλικιωμένοι  πρέπει να  έχουν τη θέση τους στο οικογενειακό τραπέζι.

 

Τους αφηγήθηκαν για το πως περνούσαν το Πάσχα τα παλιά τα χρόνια και μία ηλικιωμένη τους παρουσίασε το παλιό θεσσαλικό έθιμο «τα Λαζαράκια». Πρόκειται για στολισμένα με λουλούδια καλάθια όπου κρατούσαν οι «Λαζαρίνες» για να βάζουν τα «φιλέματα» από τα σπίτια όπου περνούσαν και έλεγαν τα κάλαντα και τα τραγούδια του Πάσχα.

 

Οι ηλικιωμένοι, ως μεγαλύτεροι και σοφοί, έδωσαν συμβουλές στα παιδιά να είναι καλοί μαθητές και να σέβονται τις ευκαιρίες που έχουν σήμερα να σπουδάσουν, ευκαιρίες που όπως τους αφηγήθηκαν οι ίδιοι στερήθηκαν ως μαθητές, στα δύσκολα χρόνια που μεγάλωσαν, όπου η πρόσβαση στο σχολείο ήταν δύσκολη.

 

Τέλος τους ζήτησαν να μην ξεχνούν τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους αυτές τις μέρες.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by