Αγία Βαρβάρα: Έναρξη της λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας
Κατηγορία : Αγία Βαρβάρα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-12-20 12:25:00
0 0

Ένας πολύ σημαντικός θεσμός προστασίας της υγείας των πολιτών ξεκίνησε να λειτουργεί στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας. Πρόκειται για το ΚΕΠ Υγείας, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο, στο ισόγειο του Δημοτικού κτιρίου επί της οδού Σερίφου 2.

Μετά την καθιερωμένη τελετή των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης, στην ομιλία του τόνισε ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου και η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μένει αμέτοχη. Με τη δημιουργία του ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο επιδιώκουμε μέσω των υπηρεσιών πρόληψης που αυτό θα παρέχει να προστατευθεί αποτελεσματικά η υγεία των δημοτών.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Λεωτσάκος σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό δημιουργίας του ΚΕΠ Υγείας καθώς και στη σημασία της λειτουργίας του. Χαρακτηριστικά είπε πως με τις  υπηρεσίες πρόληψης του ΚΕΠ Υγείας μπορούμε να προλάβουμε και να νικήσουμε πολύ σοβαρές ασθένειες και να σωθούν πολλές ζωές.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από το Γενικό Δ/ντή του ΕΔΔΥΠΠΥ Σωτήρη Παπασπυρόπουλου ο οποίος αναφέρθηκε στο σκοπό και τα προγράμματα προαγωγής υγείας του ΕΔΔΥΠΠΥ που βασίζονται στην πρόληψη αλλά και στους δήμους μέλη που απαρτίζουν το δίκτυο  και που μέχρι σήμερα φθάνουν τους 164. Ακόμη συνεχάρη τις υπηρεσίες του δήμου για την ποιότητα της δουλειάς που μέχρι σήμερα έχουν κάνει, ώστε το ΚΕΠ Υγείας της Αγίας Βαρβάρας να ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Σύντομο χαιρετισμό μέσω του διαδικτύου απηύθυνε και ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης,  ο οποίος συνεχάρη τον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία να λειτουργήσει ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο του. Ο κ. Πατούλης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στο ΕΔΔΥΠΠΥ η προαγωγή της υγείας στους Δήμους, είναι η πρώτη προτεραιότητα λέγοντας χαρακτηριστικά «Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο και προβαίνουμε σε κάθε δυνατή ενέργεια για να στηρίξουμε την πρόληψη στους Δήμους – μέλη μας. Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας γεννήθηκε και διευρύνεται με συνέπεια και σωστή οργάνωση ».

Ακολούθησε από την υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας Κοινωνική Λειτουργό Αθανασία Μυγδάκη η παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας των υπηρεσιών του ΚΕΠ Υγείας και των πρωτοκόλλων πρόληψης καθώς και των επαγγελματιών υγείας της περιοχής που συμμετέχουν και υποστηρίζουν τις υπηρεσίες του ΚΕΠ, ως πάροχοι υγείας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και δομών υγείας, επαγγελματίες υγείας της πόλης και πολλοί συμπολίτες.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by