Μύθοι και αλήθειες για τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με τους φακούς επαφής
Κατηγορία : Αγορά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-03-30 19:00:00
0 0
Εάν διαβάζετε αυτό το άρθρο, το πιο πιθανό είναι να σκέφτεστε να ξεκινήσετε να φοράτε φακούς επαφής για πρώτη φορά. Ίσως και να αναρωτιέστε εάν θα έρθετε αντιμέτωποι με διάφορα προβλήματα τα οποία έχετε ακούσει κατά καιρούς από τρίτα άτομα.
Δικαιολογημένα άλλωστε, εφόσον δεν είχατε προηγούμενη εμπειρία. Ακόμη, μπορεί κάποιο άλλο άτομο να μην ακολούθησε σωστά τις οδηγίες χρήσης τους και να σας παρουσίασε την εφαρμογή φακών επαφής ως "πρόβλημα".
Ας αφήσουμε όμως τους ειδικούς να δώσουν όλες τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση φακών επαφής και τελικά, να διαχώρισουμε το τι ισχύει από το τι δεν ισχύει.
1. Είναι οι φακοί επαφής καλύτεροι από τα γυαλιά οράσεως;
Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό έχει να κάνει με τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να φορούν τους φακούς τους σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, είτε στην δουλειά τους είτε στο σχολείο, κοκ και στη συνέχεια, τους βγάζουν και φορούν τα γυαλιά τους. Επίσης, υπάρχουν και τα άτομα που επιλέγουν να φορούν τη μια ημέρα φακούς και την άλλη ημέρα γυαλιά οράσεως.
2. Καθαρισμός των φακών επαφής: Είναι δύσκολος να τον κάνω;
Καθαρίζοντας τους φακούς σας θα ανακαλύψετε οτι η διαδικασία αυτή δεν είναι πιο χρονοβόρα απ' ότι όταν καθαρίζετε τα γυαλιά οράσεώς σας. Απλά, φροντίστε να χρησιμοποιείτε ειδικό καθαριστικό διάλυμα για φακούς και όχι το νερό της βρύσης. Το νερό της βρύσης περιέχει ουσίες οι οποίες μένουν επάνω στους φακούς σας και πραγματικά δεν το θέλετε αυτό.
Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να μην τοποθετείτε τους φακούς επαφής στο στόμα σας και ποτέ μη χρησιμοποιείτε σάλιο στην προσπάθειά σας να τους καθαρίσετε. Το πιο πιθανό είναι να αφήσετε πάνω τους διάφορα βακτήρια και το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μην τους καθαρίσετε, αλλά να τους μολύνετε.
Εάν πάλι θέλετε να αποφύγετε τον καθημερινό καθαρισμό των φακών μπορείτε να προμηθευτείτε τους καθημερινούς φακούς επαφής, οι οποίοι δεν απαιτούν κάποιο καθαρισμό, διότι όταν τους βγάλετε απλά τους πετάτε.
3. Οι φακοί επαφής είναι επικίνδυνοι;
Εκατομμύρια άνθρωποι φορούν καθημερινά φακούς επαφής με ασφάλεια. Κάποια άτομα που φορούν φακούς για πρώτη φορά ανησύχουν για το ότι ο φακός μπορεί να γλιστρήσει πίσω από το μάτι. Να είστε βέβαιοι ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Το διαφανές κάλυμα για το εξωτερικό του ματιού σας φροντίζει γι αυτό.
Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι φακοί επαφής αποτελούν ιατρικό προϊόν. Θα πρέπει να συνταγογραφούνται από οφθαλμιάτρους
και μόνο, καθώς πολλοί άνθρωποι στο παρελθόν έχουν υποστεί τραυματισμούς στα μάτια τους φορώντας φάκους του εμπορίου για αισθητικούς ή άλλους λόγους.
4. Φακοί επαφής οράσεως και Make Up. Μπορώ να τα συνδυάσω ή όχι;
Μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά και τα δυο μαζί, αρκεί να είστε προσεκτικοί κατά την εφαρμογή τους. Καλό θα ήταν να τοποθετήσετε πρώτα τους φακούς οράσεως, γιατί δεν πρέπει να έρθει το Make Up σε επαφή με αυτούς. Είναι σημαντικό να πλένετε πάντα καλά τα χέρια σας και πάντα χρησιμοποιώντας ελάχιστο σαπούνι, γιατί δε θέλουμε να μεταφέρουμε και άλλες ουσίες στους φακούς μας.
Όλα τα παραπάνω, αποτελούν τις πιο συχνές ερωτήσεις ατόμων πριν ξεκινήσουν τη χρήση φακών επαφής. Για τυχόν απορίες ή πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις που δημιουργούνται γύρω από το θέμα αυτό, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε στον προσωπικό σας οφθαλμίατρο, καθώς οι ανάγκες του καθενός αλλάζουν από άτομο σε άτομο.
blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by