Μεγάλη επιτυχία στη Διημερίδα «Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη»
Κατηγορία : Αγορά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2019-03-22 10:00:00
0 0

Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία οι εργασίες της Διημερίδας «Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη» που διοργανώθηκε για 10η συνεχή χρονιά από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου.

Η 10η επέτειος της διημερίδας, η οποία για μία ακόμη χρονιά αποτέλεσε Microsoft Showcase School Event, συνδυάστηκε χρονικά με την 70η επέτειο από την ίδρυση των Εκπαιδευτηρίων.

Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξαν 2 σημαντικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση του επιστημονικού προγράμματος:

- Η διεξαγωγή περισσότερων κεντρικών ομιλιών με την παρουσία keynote speakers από την Ελλάδα και το εξωτερικό για μία σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.

- Η διεξαγωγή τριπλάσιου αριθμού Ηands-on Workshops, στη βάση του μοντέλου 1:1devices.

Ενδιαφέρον για να παρακολουθήσουν τη διημερίδα εκδήλωσαν 850 εκπαιδευτικοί, φοιτητές, και στελέχη φορέων εκπαίδευσης-εταιρειών που προσήλθαν απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας.Όσοι συμμετείχαν στη διημερίδα ως ομιλητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε συναδέλφους, ενώ όσοι παρακολούθησαν τις εργασίες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που τους παρέχουν οι τεχνολογίες στην εκπαίδευση και να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές.Οι κεντρικές παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων είναι οι ακόλουθες:

- Η τάξη του 2030 – Γεώργιος Λιναρδάτος, B.Sc., M.Sc., C.Eng., Γενικός Διευθυντής Εκπαιδευτήριων Αυγουλέα-Λιναρδάτου
- Where Learning meets the world – Jamie Buchanan-Dunlop, Founder of Encounter Edu
- Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση – Ιωάννης Σταυρινίδης, Cloud Solution Architect – Data & AI, Microsoft
- The mindset behind game-based Learning – Stephen Reid, Director of Immersive Minds & Dreams at Phygital Labs
- Πώς η τεχνολογία επηρεάζει τα επαγγέλματα του μέλλοντος – Φίλιππος Ζακόπουλος, Managing Partner of Found.ation

Οι υπόλοιπες ενότητες του προγράμματος: «Βιωματικά Εργαστήρια», «Δημοτικό», «Διαθεματικά Project», «Ειδική Αγωγή», «Εκπαιδευτικά Παιχνίδια-Εργαλεία», «Προσχολική Αγωγή», «Τέχνη & Τεχνολογία», «Φιλολογικά Μαθήματα», «STEM», εξετάστηκαν σε 55 παρουσιάσεις-εργαστήρια, από 70 Ομιλητές, 30 Μαθητές, 25 Φορείς & Σχολεία και 20 Εταιρείες Πληροφορικής.Παράλληλα με το επιστημονικό πρόγραμμα, στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων λειτούργησε Έκθεση Τεχνολογίας στην οποία οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τεχνολογίες όπως η Διευρυμένη Πραγματικότητα από την εταιρεία ALPHA LABS, η Τρισδιάστατη Εκτύπωση από την εταιρεία NEOMECH και η Ρομποτική!Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη Ρομποτική, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον «LEO», ένα φυσικών διαστάσεων, ύψους 1,85μ, πλήρως λειτουργικό ρομποτικό ανθρωποειδές, ανοικτού κώδικα, εκτυπωμένο από έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή κατασκευής της Οικογένειας Τσατραφίλη και πιο συγκεκριμένα του γονιού των Εκπαιδευτηρίων, κ. Δημήτρη Τσατραφίλη και των παιδιών του, της Ειρήνης και του Άγγελου.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by